Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Athinaikos AS-Manchester United cup Winners Cup 1992

LEOFOROS STADIUM(Athens) 18 SEPTEMBER 1992








12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σιγουρα λυπηρο να βλεπεις ιστορικες ομαδες, οπως ο Αθηναικος να αγωνιζονται σε χαμηλες κατηγοριες. Αν και ειμαι Ολυμπιακος, δεν μπορω να αρνηθω την πλουσια ιστοια και των υπολοιπων ομαδων. Ισως η ιστορια του Αθηναικου, να μην ειναι και τοσο γνωστη, σιγουρα ομως υπηρχαν και στιγμες που ο Αθηναικος εκανε αξιομνημονευτες εμφανισεις. Νομιζω πως το κορυφαιο highlight, στην ιστορια του συλλογου, ηταν τα δυο ματς κοντρα στην Ματσεστερ Γιουναιτεντ, για το Κυπελλο Κυπελλουχων της περιοδου '91-'92. Κριμα για την ελληνικη ομαδα, διοτι εχοντας καταβαλει μεγαλη προσπαθεια και στους δυο αγωνες, ο Αθηναικος αγγιξε το θαυμα αλλα δυστυχως λυγισε στην παραταση. Θυμαμαι επισης πως την περιοδο '97-'98, πηγα για πρωτη φορα στο γηπεδο και μαλιστα σε αγωνα του Αθηναικου! Ολυμπιακος-Αθηναικος στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακο να κερδιζει 4-0. Ας ελπισουμε πως καποτε, θα ερθει η μερα, που ο αρχηγος του Αθηναικου, θα σηκωνει στα χερια του, το Κυπελλο Ελλαδας, οπως ακριβως ειχε γινει και το '91...

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ....ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...!!1

Unknown είπε...

ΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

a re pousti mou....
toulahiston ta zisame ti na poun ta nea paidia....

Ανώνυμος είπε...

καλες οι αναμνησεις αλλα τι γινεται τωρα? απο το 2003 η ομαδα επεσε στη Δ Εθνικη λογω των χρεων της διοικησης Μπατατουδη ενω κανονικα θα εξακολουθουσε να αγωνιζεται στη Β Εθνικη. ο Αθηναικος ειναι ομαδα με τεραστια ιστορια που δυστυχως πολλοι αγνοουν...ειναι ενας απο τους θεμελιωτες του ελληνικου ποδοσφαιρου αφου η πρωτη ομοσπονδια ιδρυθηκε απο μελη του συλλογου! αδικημενο σωματειο-του αφαιρεσαν 2 πρωταθληματα το 1940 και 1944 που τα ειχε εξασφαλισει αλλα δεν προλαβαν να τελειωσουν και υπεστη αρκετους αδικους υποβιβασμους απο το 1950 εως το 1975 με τις αναδιαρθρωσεις των κατηγοριων με συνεπεια να χαθει απο το προσκηνιο.επεστρεψε τη δεκαετια του 1980 στη Β Εθνικη και μετα στην Α Εθνικη και οι αθλητικογραφοι της εποχης εκαναν λογο για τον ισως πιο ρομαντικο αθλητικο συλλογο της Ελλαδας που κατατρεχτηκε οσο κανεις αλλος!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ. ΕΧΩ ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΚΟΚΚΙΝΟ-ΑΣΠΡΟ)ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΚΟΚΚΙΝΟ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ(ΑΣΠΡΟ).ΤΟ 1952 ΠΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘ.Ν.Ε. ΤΟ ΚΟΚΙΝΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΕΣΤΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑ ''ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ'' ΩΣ ...ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ......

West Ham 21 είπε...

Se ekeino to mats eixa paei kai thymamai oti eixate kanei poly kalo paixnidi.Krima poy den ta kataferate telika

Ανώνυμος είπε...

Ελα ρε Αθηναικαρα,αντε να σε δουμε και παλι στους μεγαλους.Τα παιχνιδια του 1991 με τη Manchester United ηταν επικα.Ολη η Ελλαδα υποστηριζε τον Αθηναικο,αν ηταν λιγο πιο τυχερος θα τους ειχε αποκλεισει τους Αγγλους.Ειχε χασει ευκαιριες και στη Λεωφορο και στο Μαντσεστερ ο Αθηναικος.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ΑΘ.Ν.Ε.
Πώς σε κατάντησαν έτσι τα λαμόγια ιστορικέ Αθηναικέ....? Το 1991 στο Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Manchester United και το 2011 στη Δ Εθνική και ίσως και πιο κάτω....βοηθήστε ρε παιδιά να βρει το δρόμο της η ομάδα,δε νοείται Α Εθνική χωρίς Αθηναικό!

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

''...Δυστυχής!'' παρηγορία μόνη σου έμενε να λες
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

ΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αθηναικαρα 2 ζωες