Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Η τεχνη των πανο.....

Οταν μιλαμε για κερκιδες ο νους μας παει σε φωνες βρισιδια χειρονομιες γενικα μια ταραχη.Οι κερκιδες εχουν και χρωμα συμβολα οπαδικα που πηγαζουν απο την κοινη αγαπη των φανατικων για την ομαδα ,για την διαφορα τον συναγωνισμο με την "αντιπαλη" κερκιδα,οι χορογραφιες τα πανο οι σημαιες τα χαρτακια οι κορδελες αποτελουν μερος αναποσπαστο της κερκιδας.Εδω μαζεψαμε μερικα απο τα πανο του Αθηναικου και θα προσπαθησουμε να δωσουμε μερικες επεξιγησεις για το περιεχομενο τους.

Μερικες σημαιες συμβολα στα γηπεδα απο το γηπεδο της εργανης 2005.

Το μακρυτερο πανο του συνδεσμου 41 μετρα το οποιο γραφει ΑΘΝΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ GIALLOROSSI.2000

Αθνε το Θεω η επεξηγηση αντι Δοξα τω Θεω...απο το τοπικο ντερμπυ με την ομαδα του Πρωτεα/Δοξα Βυρωνα 2007 Το πλακατ για την επισημανση της φιλιας μας απεναντι τους φιαλθλους του Απολλωνα απο την κοινη κερκιδα με την Αναγεννηση Απολλωνα.χειμωνας 2007 Ο τιφοζι πλακατ "αλα" ιταλια εμπευσμενο απο την κουρβα σουντ της Ρομα.χειμωνας 2006 Το κρανος του ιπποτη 2004 πλακατ. Ο μπομπ ο σφογκαρακης με αγριες διαθεσεις...πλακατ 2004. Απο τα καινουργια πανο του συνδεσμου καλοκαιρι του 2007 για πρωτοτυπια Μαρβιν ο αρειανος το γνωστο κινουμενο σχεδιο που ειναι μοναδικο στα ελληνικα γηπεδα. Απο το συγκροτημα Nirvana SMELLS LIKE TEEN SPIRIT.2002 Ενα πανο που ουσιαστηκα φτιαχτηκε για την συναυλια των Deep Purple το 1999 στην Αθηνα απο μια παρεα φανατηκων και αναγραφει "λορδοι ροκαδες "για την αντιθεση προς τους μεταλαδες της κερκιδας. Νεα Ελβετια περιοχη πυρηνας των Αθηναικων στο Βυρωνα παλαιοσχολιτες η αλλιως παλαια φρουρα αναγραφοντας σε κοκκινο πανι (τα χρωματα του Αθηναικου και με κιττρινα γραμματα τα χρωματα της Α.Ε.Νεας Ελβετιας ). Θυρα 6 με το επταφυλλο στη μεση σχεδιο που υπαρχει σε αρκετα πανια στην ευρωπη και λατινικη αμερικη.2001. Το γκραφιτυ απο τα παλαιοτερα στα Ελληνικα γηπεδα απο το 1994 πανο με ιστορια. Απο τα γουστα των μεταλαδων Αθηναικων Μοtorhead born to loose live to win και venoms legions μας κανουν ΑΘΝΕ LEGIONS LIVE TO WIN... απ την εποχη στην β εθνικη 1998 Το τρελαμα απλα και κοσμια το κλουβι που λεμε ειμες οι Αθηναικοι που σε κανει λοστρε.. Απο τα πρωτα πανο του Αθνε 1980 φταγμενο απο αλλη εποχη... Πιστευω το μηνυνμα ειναι σαφες ευρωπη τρεμε.... ΑΘΝΕ ΕΒΙΒΑ ΤΗΝ ΔΟ....ΠΗΔΑ στο αλκοολικο στοιχειο των Μεθυσμενων Αθηναικων οπως παντα στα γηπεδα με φτηνο κονιακ και ουζα...1991 Η αυθεντικη ΘΥΡΑ 6 απο το 1990 που χτιστηκε το γηπεδο του βυρωνα η μικρη κερκιδα που λεμε η απενατι απο την μερια των νταμαριων εκει βρησκουμε τους φανατικους.... Απο την ιδια εποχη απο τα πρωτα πανο με οπαδικη ταυτοτητα ο λορδος του ΒΥΡΩΝΑ δεν θα μπορουσε να ηταν αλλος απο τον ΑΘΝΕ! Ονειρο!!!!κ ομως πραγματικοτητα αν ρωτησεις τον ποιο αισιοδοξο αθηναικο αν το πιστευει θα σου πει μαλλον ονειρο...απο το 1991 την χρυση εποχη του αθνε! Το BYROΝ συμβολλο της περιοχης ζωγραφισμενο στο χερι με τον ινδιαννο σημα ανεξαρτησιας και ελευθεριας συμβολο σε πολλα πανο και αρκετες ομαδες.

Το κεντρικο συμβολο πλεον του συνδεσμου απο το 1997 κοσμει τα γηπεδα της Ελλαδος,με γοτθικη γραμματοσηρα κιττρινου χρωματος σε κοκινο φοντο τα επισημα χρωματα της. ομαδος.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oreos etsi einai opos ta les ATHNE mia zoi erxomouna k egw me tous fnatikous to 90 sthn thyra 6 paniko kaname.

Ανώνυμος είπε...

epitelous re mages kati pou armozei sti koultoura mas...eis ygeia!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΖΩΗ
ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΖΩΗ
ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΔΩ
ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ
ΚΑΙ Ο ΑΘΝΕ ΠΑΛΙ Α ΕΘΝΙΚΗ...

Unknown είπε...

ΘΑ ΞΑΝΑΝΕΒΕΙ ΡΕ Η ΑΘΗΝΑΙΚΑΡΑ! ΟΛΑ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ! ΑΘΝΕ ΘΥΡΑ 6

Ανώνυμος είπε...

mia zoi mprosta oi lordoi..
panta perifanos